6 Redenen voor een responsive website

Responsive website – Mobiele bezoekers

Het is voor niemand meer een geheim dat er heel veel gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. Een groot deel van je bezoekers bezoekt je website dan ook via de smartphone of tablet. Wanneer je gebruik maakt van een Responsive web design is je website op alle apparaten goed zichtbaar. Dit verhoogt in grote maten het gebruik gemak van jouw website voor jouw bezoekers. Wij geven je de 6 redenen waarom een website responsive moet zijn.

Het gebruik van mobiel internet wordt steeds groter

Dit is misschien niet een verrassing, maar ondanks de verrassende statistieken zijn er nog steeds veel websites niet mobiel vriendelijk, of responsive. Enige statistieken.

[one_third]

20%

Van Googles zoekopdrachten zijn via mobiel

 

[/one_third]
[one_third]

61%

Van de mensen zijn positiever over een merk als de site via de mobiel bereikbaar is

 

[/one_third]
[one_third_last]

25%

Van de mails wordt geopend via de mobiel

 

[/one_third_last]

Gebruiksvriendelijk zorgt voor betere resultaten!

Wanneer een iemand op een site belandt en deze is niet gebruiksvriendelijk voor de telefoon. Dan zal dat hem of haar zeker frustreren en meteen van de site afgaan. Het vervelende is dan dat deze vaak ook meteen naar de website van iemand anders gaat (meestal naar die van de concurrent). Google zegt dat deze kans 61% is! Google zegt ook dat als de site in positieve zin opvalt de kans tot 67% toeneemt dat de bezoeker een product koopt of van aangeboden dienst gebruikmaakt.

[one_half]

61%

Kans dat jouw bezoeker overschakelt naar de concurrent wanneer je website niet responsive is

 

[/one_half]
[one_half_last]

67%

Meer kans dat de bezoeker een klant wordt bij een responsive website

 

[/one_half_last]

mobile-searchBlog en social media activiteiten zorgen voor meer mobiele bezoekers

Wanneer een site gebruikmaakt van bloggen en sociale activiteiten zal het aantal bezoekers zeker stijgen. Helemaal door de telefoon. De meeste mensen zijn aanwezig op sociale media via de telefoon. Door zorg ervoor dat je website ook mobiel vriendelijk is! Schrik of irriteer je bezoekers niet!

Een responsive website zorgt voor een korte laadtijd

Het is belangrijk dat je website snel laadt wanneer iemand deze bezoekt. Als je website mobiel vriendelijk is, laadt deze binnen 2 seconden. Wanneer je website alleen desktop waardig is, lukt het een mobiele telefoon nooit om deze binnen 2 seconden te laden. En dit irriteert! En dat is juist wat je wil voorkomen!

Responsive voor alle apparaten zorgt voor hoger bereik

Het handige aan responsive design is dat je beeld zich aanpast aan het scherm en niet aan het apparaat. Dit zorgt ervoor dat het gebruiksvriendelijk is voor elk apparaat! Tegenwoordig kun je ook via je tv browsen en dan past je design zich automatisch aan! Je verspreidt je kansen, wat er meteen voor zorgt dat je bereik veel groter is. Dit is waar je uiteindelijk naar streeft. Dat het design simpel, makkelijk en gebruiksvriendelijk is voor elk apparaat.

website-op-iphoneCheck of jouw website responsive is

Controleer meteen of jouw website responsive is, als het niet zo is loop je namelijk vele mogelijkheden mis. Je kan bekijken hoe je website eruit ziet op verschillende apparaten via deze handige Responsive website checker. Past je website zich aan naar het beeldscherm formaat en kan je alles lezen zonder naar links en rechts te scrollen? Dan is jouw website responsive!

Wil jij een responsive website?

LeaseYourSite helpt je graag, wij bouwen en ontwikkelen responsive websites. Dit kan al vanaf € 75,- per maand. Wanneer je je website wil promoten bieden wij ook website en marketing diensten aan, hiermee zorgen we binnen no-time dat jouw website de beste resultaten levert. Van zoekmachine optimalisatie tot social media beheer.

Download de gratis whitepaper!

En lees meer over onze website en marketing producten. Vraag hem direct aan!

Comments
pingbacks / trackbacks

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken