Hoe kan je geld verdienen met je blog?

Hoe kan je geld verdienen met je blog?

Het is leuk om een blog te ontwikkelen en nog leuker om te bedenken dat het wordt gelezen door een groot publiek! Maar hoe kan je geld verdienen met je blog? Bloggen kost tijd, dus voor de meeste bloggers is het dan ook leuk dat ze een stabiel of extra inkomen hebben.

Zelf ben ik op kleine schaal begonnen met bloggen. Zo heb ik veel geblogd voor mijn amateurvoetbalclub. Ik postte wedstrijdverslagen en informatie. Hier heb ik ongeveer 2 jaar geblogd. In 2010 heb ik mijn eerste commerciële blog gelanceerd. Ik wist dat er geld mee verdient kon worden, maar eigenlijk had ik nog geen idee hoe dat te bereiken was. Want bloggen kan iedereen, maar hoe zorg je ervoor dat het ook iets oplevert? Gelukkig heb ik door de jaren heen veel geleerd. Het lukte me zelfs om in het jaar 2010 ook mijn eerste geld te verdienen met bloggen! Ik zal je mijn ervaringen uitleggen en laten zien hoe je ervoor kan zorgen dat je geld kan verdienen met bloggen!

Direct advertising

Als je een random persoon op straat vraagt hoe je geld kan verdienen met je blog, ben ik ervan overtuigd dat de meesten zullen zeggen: ‘Door het gebruik van reclames’. Eigenlijk is dit antwoord correct, echter vertelt dit niet het hele verhaal achter reclames. Er zijn bloggers die door middel van banners hun eigen producten aanbieden, maar het kan ook zo zijn dat zij advertenties aanbieden van andere bedrijven of producten. Veel blogs verkopen tekstlinks in hun artikelen, al hoewel dit veel minder is geworden sinds Google’s policy on selling links. Veel advertentie ruimte wordt of kan meteen verkocht worden aan adverteerders. Normaal wordt er een vaste prijs gehanteerd of een prijs afgesproken per duizend impressies oftewel CPM (Cost per mille). Wanneer een advertentie een CPM ratio van 3 euro heeft, kost/levert het dus 300 euro voor honderdduizend impressies op. Ik ben zelf een groot fan van direct advertising. Waarom? Het zorgt ervoor dat je elke week een stabiel inkomen hebt, mits je de ruimte weet te verkopen.

Advertentie netwerk

Advertentienetwerken, geld verdienen met je blogEen andere manier om geld te verdienen met je blog is direct advertising te gebruiken via een advertentie netwerk, zoals Google Adsense. Google Adsense is ook de populairste onder de bloggers. Advertising netwerken gaat normaal op een ‘per klik’ basis, dus wanneer er op je advertentie geklikt wordt, verdien je geld.

Je kan ook betaald krijgen op basis van CPM. Je inkomen varieert wel als je deze manier van advertising gebruikt. Ik adviseer je alleen dit te gebruiken wanneer je niet alle advertentieruimte vol krijgt. Het is natuurlijk de kunst om al je mogelijkheden te gebruiken, voordat je dit raadpleegt.

Affiliate Marketing

Andere manier op geld te verdienen met je website is via affiliate marketing. Groot aantal websites en webshops gebruikt dit. In een notendop komt het erop neer dat je de producten van een ander aanprijst. Wanneer een bezoeker via jouw site een dienst of product afneemt, krijg je daarvoor een bepaalde vergoeding. Vaak liggen de inkomsten per sale of per lead erg hoog. In Nederland bestaan er affilate netwerken welke een ruim aanbod hebben van advertenties die je kunt plaatsen. Een voorbeeld hiervan zijn tradetracker.com en daisycon.com.

Producten verkopen

Geld verdienen met je blog

Uiteindelijk bouwt de blogger veel vertrouwen en oprechtheid van zijn lezers op. Dit zorgt er voor dat je een stabiel platform creëert waar je veel producten vanuit kunt lanceren. Als je lezers hebt die weten waar jij over blogt, kun je veel geld verdienen met je advertising. Wanneer ik blog voor een voetbalclub en ik bied reclames aan voor hockey, is de kans dat ik weinig verkoop groot omdat het niet overeenkomt met elkaar. Wanneer mijn reclames overeenkomen met het onderwerp van de tekst, is de kans dat ik geld verdien veel groter. Oftewel zorg ervoor dat je de juiste doelgroep aantrekt en de juiste reclames aanbiedt. Wanneer dit een feit is, kun je veel geld verdienen met bloggen. Om te kijken wat je moet aanbieden qua reclames of producten, raad ik je aan om veel verschillende blogs te lezen en hiervan te leren! Kijk wat het onderwerp is van de tekst en wat voor reclame ze aanbieden.

Diensten aanbieden

Blogs zijn ook een geweldig platform voor het aanbieden van diensten. Ik heb veel geld verdient met freelancen voor diverse lezers van de blogs. Er zijn veel mensen die ook geld verdienen door een-op-een coaching of optredens. Via je blog kan je jezelf verkopen. Het is jouw platform om te laten zien wat je waard bent. Er zijn op het internet veel mensen die geld willen betalen voor jouw ervaring. Schaam je niet om je diensten aan te bieden, wanneer hierom gevraagd wordt! Het is een van de leukste en beste manieren om geld te verdienen met je blog!

 

Ook geld verdienen met je blog of website?

[one_half]LeaseYourSite helpt je graag verder, wij maken websites en blogs op maat. Bij het ontwerp van een blog of website houden wij rekening met al je wensen. Wil je geld verdienen met je blog of website richten wij de website zo in dat de advertenties goed te bekijken zijn. Zowel op mobiel, tablet als op de computer. Wij adviseren en helpen je graag!

Vul vrijblijvend je naam, telefoonnummer en e-mail adres in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op![/one_half]
[one_half_last][contact-form-7 id=”1149″ title=”Contact-Blog-3 redenen”]
[/one_half_last]

Gastblog

Dit artikel is geschreven door Gerrit Baris. Gerrit neemt enkele sites af bij LeaseYourSite en vond het leuk een artikel te schrijven voor ons blog. Gerrit bedankt voor de medewerking!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken