Gratis SEO-checklist

Download de gratis SEO-checklist

Zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimalisation) is een onderdeel van je zoekmachinemarketing. Het doel van zoekmachineoptimalisatie is om hoger gerankt te worden in de zoekmachines.

Om hoger te scoren, zijn een groot aantal zaken van belang, zoals paginatitels, gekozen zoekwoorden, technische opbouw van de website en nog veel meer. Om het jou iets makkelijker te maken, hebben we een SEO-checklist gemaakt, deze checklist kun je gratis ontvangen. Hier alvast vijf tips:

zoekmachine-graphKies goede zoekwoorden

Voordat je gevonden wordt, moet je eerst bepalen waar je op gevonden wilt worden. Denk vanuit de doelgroep, waar zoekt jouw doelgroep op om jouw product, website of dienst te vinden? Als extra hulpje kun je de zoekwoorden tool van Google gebruiken.

Gebruik de zoekwoorden in je pagina’s en blogs

Zorg dat je gekozen zoekwoorden regelmatig terugkomen in je pagina’s en blogs, in zowel de titeltags (h1, h2, h3 enz.) als in de URL van je pagina, bijvoorbeeld: https://www.leaseyoursite.nl/gratis-seo-checklist, ‘SEO-checklist’ is ons gekozen zoekwoord voor dit artikel. Overtrek het alleen niet te veel, de zoekwoorden moeten terugkomen in het artikel, maar zeker niet te veel, ook dit is slecht voor de zoekmachine ranking. Denk erover om ook synoniemen te gebruiken die passen bij het onderwerp. Zoals in dit geval ‘Zoekmachineoptimalisatie’ waar het over zoekwoord ‘SEO’ gaat.

share-seoDelen op Social Media

Google is net als het internet in het algemeen een stuk ‘socialer’ geworden. Social media zijn dan ook van een steeds grotere invloed op de zoekresultaten. Zorg daarom dat jouw bezoekers gemakkelijk een artikel of pagina kunnen delen!

XML sitemap

Een sitemap is een indexering van je pagina’s in een technisch bestand. Wanneer je de XML sitemap, ook wel Google Sitemap genoemd, indient via Google Webmaster Tools worden jouw websitepagina’s sneller geïndexeerd en kunnen deze dus ook hoger gerankt worden.

Links naar je website

Wanneer andere sites en social media naar jou linken, word je beter gevonden in de zoekmachines. Zorg dus dat jouw website op veel andere branchegerelateerde websites wordt gelinkt. Kijk bijvoorbeeld waar jouw concurrenten gelinkt worden via de backlink tools, zoals: BackLinkWatch.com

Download de gratis SEO-checklist

Download de gratis SEO-checklist en check hoe het ervoor staat met de zoekmachineoptimalisatie van jouw site op 25 punten.[/one_half]

Hulp nodig?

LeaseYourSite.nl is gespecialiseerd in internet marketing, het bouwen van websites en SEO. Wij helpen je graag verder met deze zaken. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak, offerte of advies!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken