Het belang van een animatievideo

Het belang van een goede animatievideo

Wanneer je een eigen bedrijf hebt ben je je zeer bewust van de waarde van naamsbekendheid. Potentiele klanten op de juiste manier uitleggen wat het bedrijf doet mag met recht een kunst genoemd worden! Een bijzonder populaire manier om een bedrijfsintroductie te verzorgen is doormiddel van een animatievideo. Voor vrijwel iedere bedrijfstak te gebruiken waar het van belang is inhoud kort maar krachtig over te brengen. Geen wonder dat steeds meer ondernemingen ervoor kiezen om marketingbudget vrij te maken voor het produceren én verspreiden van een goede animatievideo.

Maar waarom moet een bedrijf gebruik maken van een animatievideo? Een aantal argumenten op een rijtje:

Eenvoud en gemak

Ondernemingen en producten zijn eenvoudig te vangen door gebruik van beeld. Of je nu kiest voor geanimeerde beelden of echte camera beelden; aan beide vormen kleven voor- en nadelen. Een aantal nadelen van echte camera beelden zijn de relatief hoge kosten. Zo moeten er acteurs ingehuurd worden en dient er achteraf veel gemonteerd te worden in het opgenomen materiaal. Een animatievideo is eigenlijk onbegrensd. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. De enige grens die er is, is je eigen creativiteit.

Het imago van een bedrijf staat of valt met de kwaliteit van een video. Alleen als er écht draagkracht is binnen een organisatie en er voldoende budget beschikbaar is moet er aan video worden gedacht. Doe het goed, of doe het helemaal niet.

Entertainment

Een animatievideo is van natuur redelijk speels. Een combinatie van vrolijke karakters in combinatie met een goed script zorgt voor sympathie voor de organisatie die wordt gepresenteerd. Informaliteit moet hierbij het kernwoord zijn. Hou het luchtig, maak het leuk. Denk aan de animatiefilms van Pixar en Disney!

Professionele uitstaling

Een animatievideo geeft een zekere mate van professionaliteit aan uw organisatie. Het geeft blijk dat er een maximale inspanning is geleverd om klanten helder te vertellen waar uw bedrijf voor staat en waarom juist uw product het neusje van de zalm is.

Opvallende stijl

We zijn lui geworden. Teksten worden online vaak ‘gescand’ en maar half-half gelezen. Een goede animatievideo vergt minder moeite en stelt in staat om in korte tijd véél meer informatie over te brengen naar een potentiële klant. Die ook beter blijft hangen! Een video mag dan misschien duurder zijn maar heeft een hogere return on investment. Daarnaast heeft video een hoog ‘share-able’ karakter. Een video delen via Twitter of Facebook gaat tegenwoordig met een druk op de knop. Reken maar dat zo’n video meer aandacht trekt dan een duffe promotietekst.

Meer weten over animatievideo’s?

Bekijk onze animatievideo over animatie’s, of bezoek onze pagina over animatievideo’s! Heb je liever direct contact, vul het onderstaande formulier in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug!

[contact-form-7 id=”181″ title=”Bel me terug”]

[/vc_column][/vc_row]

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken