Lokale vindbaarheid: de aanvulling op lokaal adverteren

De lokale vindbaarheid van je onderneming is van groot belang. Werk je als zelfstandige vooral voor klanten uit de omgeving? Zorg ervoor dat zij je goed weten te vinden. Je kunt lokaal adverteren. Het is daarnaast verstandig je lokale vindbaarheid te optimaliseren. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door middel van SEO optimalisatie en blogartikelen gericht op belangrijke zoektermen met een lokale extensie.

Lokale zoekopdrachten door klanten

Klanten die lokaal zoeken naar een product of dienst zullen daar door middel van lokale zoektermen naar zoeken. Ze zoeken naar een [website bouwer in Leiderdorp] of een [hovenier in Leiden]. Die combinatie van het onderwerp en de plaatsnaam of regio biedt een interessante kans. Een term als [website bouwer] wordt gebruikt door specialisten door heel het land. Je kunt je voorstellen dat er in heel Nederland veel meer website bouwers actief zijn dan in Leiderdorp, waardoor de concurrentie er een stuk kleiner is. Hetzelfde geldt uiteraard voor andere branches en plaatsnamen. Je kunt je lokale vindbaarheid verbeteren door je ook specifiek op die termen te richten.

Mogelijkheden tot lokaal adverteren

Daarnaast kun je aan je lokale zichtbaarheid werken door lokaal te adverteren. Je kunt dat onder andere doen op lokale (nieuws)sites. Het is een goed idee om het plaatselijke nieuwsblaadje te benaderen en daar online of in de krant te adverteren. Je zal je verbazen over het aantal mensen dat het lokale nieuws bijhoudt en reageert op dergelijke advertenties.

Bovendien kun je in sommige gevallen persberichten aanleveren die het nieuwblaadje (gratis) zal publiceren. Neem je daar een link in op naar je eigen website? Dan kun je bovendien rekenen op de voordelen van linkbuilding. De externe link naar jouw website helpt je de (lokale) vindbaarheid te verbeteren.

Ten derde kun je gebruik maken van Facebook-advertising of Google AdWords. Je hebt daarmee de mogelijkheid in een bepaalde geografische regio te adverteren. Dat betekent dat je alleen de doelgroep benadert die in een bepaalde straal rond je onderneming woont. Je hoeft daardoor niet langer met hagel te schieten, in plaats daarvan kun je veel beter richten.

Lokale vindbaarheid uit handen geven

Benieuwd hoe je aan die lokale vindbaarheid kunt laten werken? We hebben daarvoor verschillende aanvullende pakketten op het gebied van online marketing. Ook leveren we bij Operational Website Lease  gratis blogging en tekstschrijven aan! Aan de hand van je specifiek wens kunnen we de diensten voorstellen die je daarvoor nodig hebt.

Vragen over de online diensten of specifiek over je lokale vindbaarheid? Neem contact op, dan leggen we je graag uit hoe je aan je lokale online succes kunt werken.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken