SEO: zelf doen of liever uitbesteden aan een professional?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Door middel van SEO heb je de mogelijkheid de vindbaarheid van je website te verbeteren. Het maakt samen met zoekmachine adverteren (SEA) onderdeel uit van zoekmachine marketing (SEM). Zoekmachine optimalisatie richt zich op de ideale opbouw en indeling van je website, goede content met de juiste zoekwoorden en bijvoorbeeld regelmatig nieuwe blogartikelen waarin je een interessant stuk publiceert.

Handige SEO tools

Wil je zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie? Houd er rekening mee dat je daarvoor in ieder geval wat kennis van SEO nodig hebt. Zorg ervoor dat je de Google richtlijnen doorneemt en ontdek hoe Google de verschillende websites rangschikt. Zodra je over die kennis beschikt is het van belang om aan de slag te gaan met je eigen website.

Er zijn verschillende tools beschikbaar die je daarvoor kunt gebruiken. Een tool als UberSuggest helpt je inspiratie op te doen voor zoekwoorden, de Google Zoekwoordplanner vertelt je hoeveel mensen daarop zoeken en wat de concurrentiescore is. TextAlyser kan je helpen je huidige teksten te analyseren en dankzij de Yoast SEO Plugin kun je de juiste SEO titels en meta beschrijvingen toevoegen aan je pagina’s.

Zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie binnen zoekmachine marketing vraagt om een goede technische opbouw van de website, de optimalisatie van je URL’s (permalinks) en goede content op basis van de juiste zoekwoorden. Dit geldt zowel voor de website zelf als bijvoorbeeld voor blogartikelen die je schrijft, een combinatie hiervan bieden wij bijvoorbeeld aan is Grown-up website lease. Werk aan je linkbuilding door ook externe websites te benaderen en zorg op de website zelf voor een goed inhoudelijk verhaal waar je bezoekers wat aan hebben.

Uitbesteden aan een professional

Goede zoekmachine optimalisatie kost tijd en moeite. Je kunt die er zelf insteken, maar je kunt het aan de andere kant ook uitbesteden aan een professional. Het grote voordeel daarvan? Je hoeft er zelf niet mee aan de slag, terwijl je kunt rekenen op de expertise van iemand die er dag in dag uit aan werkt. Wij kunnen bijvoorbeeld je website optimaliseren en er door middel van het CMS voor zorgen dat alles technisch op de juiste wijze staat ingesteld. Daarnaast kun je de teksten voor je website SEO laten optimaliseren op basis van de belangrijke zoekwoorden, waar je op voorhand onderzoek naar kunt laten doen.

Daarnaast kun je professionele SEO blogs laten schrijven die op een duurzame wijze bijdragen aan je vindbaarheid. Je werkt op die manier effectief aan je zoekmachine optimalisatie. Het resultaat is een goede vindbaarheid op de belangrijkste zoektermen, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt. Jij kunt de nieuwe aanvragen verwerken die je krijgt of werken aan de groei van je webshop, terwijl wij ons richten op de vindbaarheid van je online adres. Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken