Waarom een animatievideo?

Als ondernemer vraag je jezelf waarschijnlijk af wat een goede manier is om jou bedrijf onder de aandacht te brengen. De kunst is om dit op een simpele, maar effectieve manier te doen. Een van de beste manieren om je bedrijf of een product te introduceren is door gebruik te maken van een animatievideo. Deze manier van promoten is erg populair en in iedere sector te gebruiken.

Waarom een animatievideo en niet een camera video?

Bij camerawerk is de kostenpost aanzienlijk hoger dan bij een animatievideo. De inzet van acteurs en professionele cameramensen is duur. Daarbij komen nog de kosten van de scrips, het geluid en de montage. Hoewel de combinatie van beide communicatie methoden natuurlijk ook erg aantrekkelijk kunnen zijn!
Bij een animatievideo zitten er geen grenzen aan mogelijkheden en daardoor kun je veel creatiever communiceren.
Nog een reden om te kiezen voor een animatievideo is het goede gevoel wat mensen hiervan krijgen. Wie heeft er als kind niet vaak naar tekenfilms gekeken? Tekenfilms en dus animatievideo’s zijn leuk om naar te kijken en geschikt om op een informele manier jouw boodschap over te brengen: namelijk dat jouw bedrijf het waard is om voor te kiezen.

Het hebben van een animatievideo komt professioneel over. Het laat zien dat je de moeite neemt om je klanten zo duidelijk mogelijk uit te leggen waarom ze juist voor jouw product moeten kiezen.

Tenslotte: mensen zijn veelal visueel ingesteld: Ze kijken liever naar een korte animatie dan dat ze een lap tekst lezen. Een video is ook leuk om te delen op social media wanneer mensen vinden dat deze het delen waard is. Op zo’n manier val je dus meer op en dat is juist de bedoeling van jouw unieke animatievideo!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken