Waarom zou je een webshop starten?

Waarom zou je een webshop starten?

Ben je van plan een winkel te beginnen of je winkel uit te breiden? Dat kun je doen met een webshop. Een webshop vergroot je afzetmarkt tegen relatief lage kosten. Niet elke winkelier maakt de keuze voor een webshop. In sommige gevallen kies je alleen voor een webshop. Ook kun je kiezen voor een webshop worden gekozen als aanvulling op je fysieke winkel. Heel zelden kies je voor een online winkel voor het personeel binnen een bedrijf, een intranet shop.

De consument koopt steeds meer online

Consumenten kopen steeds meer online, zo was de Nederlandse consumentenbesteding op het internet in 2014 bijna 14 miljard euro.

Cross channel verkoop neemt toe

De term cross channel betekent in dit geval dat consumenten voordat ze iets gaan kopen het product zowel online als offline met elkaar hebben vergeleken. Zo kan een klant ervoor kiezen het product uiteindelijk online te kopen na de producten online en offline met elkaar te hebben vergeleken.

Altijd en overal kunnen winkelen

De consument geeft aan dat één van de belangrijkste koopmotieven voor online winkelen is dat er altijd en overal gewinkeld kan worden.

Bereik neemt toe

Een bedrijf met een webshop heeft als voordeel dat het bereik flink vergroot wordt. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van zoekmachine-optimalisatie en vergelijkingssites. Ook is de geografische ligging van een fysieke winkel minder van belang, hierdoor kunnen producten ook in andere provincies of landen worden aangeboden.

Mobiele aankopen stijgen

Steeds meer mensen hebben een smartphone of een tablet, het is dan ook niet verassend dat de omzet van “m-commerce” ook stijgt. Mobiel aankopen doen wordt steeds makkelijker gemaakt, om als ondernemer ook van deze trend mee te profiteren is het belangrijk dat de webshop ook op mobiele apparaten goed te bekijken en te gebruiken is.

Alleen een website is onvoldoende

Als je als winkelier alleen een website hebt, kunnen klanten nog niets online bij je kopen. Een webshop starten brengt hier verandering in. Als je een webshop hebt, kan de consument online bij jou winkelen.

Een webshop starten is gemakkelijk

Voor het beginnen van een webshop zijn er verschillende tools die het vergemakkelijken. Zo ontwikkelen wij, LeaseYourSite, webshops veelal in WooCommerce. Hierdoor kun je een excel-bestand uploaden, zodat je producten meteen in de webshop staan. Het is daarnaast erg gemakkelijk om de producten aan te passen, foto’s toe te voegen en aanbiedingen te maken. Een ander voordeel is dat diverse koppelingen de voorraad kunnen koppelen aan die van de offline winkel. Ten slotte zijn er diverse applicaties voor de betaling en koppelingen met koeriersdiensten.

Voordelig een webshop starten

LeaseYourSite ontwikkeld webshops op maat vanaf € 200,- per maand (geen setupkosten). Wij zorgen ervoor dat de webshop perfect aansluit bij jouw bedrijf, producten of huisstijl en dat de webshop op alle apparaten erg goed werkt. Ook zijn betaalmodules inclusief, verder zijn alle randzaken zoals technisch onderhoud, hosting en support voor je geregeld.Recent ontwikkelde webshop:

Voor Neschen Benelux B.V. ontwikkelde wij een WooCommerce webshop, meer informatie over dit project is te vinden in ons portfolio.

neschen

Vragen over het starten van een webshop?

  • In onze Privacyverklaring wordt toegelicht hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken