Tips om je website te promoten

Er is helaas geen draaiboek dat je kunt volgen om je website te promoten. Wel zijn er tal van handige tips die je kunt gebruiken om de kans om meer bezoekers te krijgen te verhogen. Denk vooral goed na wat je met je website wil en hoe je dat denkt te bereiken. Zonder fundament creëer je geen bouwwerk. Hieronder volgen enkele tips die de populariteit van je website kunnen laten toenemen.

Statistieken bijhouden

Je kunt wel van alles proberen om je website te promoten, maar zonder data is het lastig om te meten hoe je scoort. Met Google Analytics houd je perfect in de gaten wie je bezoekers zijn, waar ze vandaan komen en hoe ze zicht verhouden tot eerdere statistieken.

Site actueel houden

Een website promoten doe je niet door wat op internet te zetten en te denken dat daarmee de kous af is. De krant van gisteren koopt ook niemand meer. Zorg dat wat er op je website staat klopt, interessant en bovenal actueel is. Plaats regelmatig updates die voor je bezoekers interessant zijn.

Linkbuilding

Een klassieke manier om je website te promoten maar nog altijd effectief: linkbuilding. Zorg ervoor dat er op gelijksoortige websites een link naar jouw website staat. Vaak vragen deze sites dan om hetzelfde terug te doen.

Social Media

Facebook en Twitter zijn de twee meest populaire social media-kanalen om je website te promoten. Zorg ervoor dat er altijd een menselijke kant aan je account kleeft zodat het geen eenrichtingsverkeer wordt en zorg voor een goede dosering van het aantal berichten.

Unieke content

Zorg ervoor dat de content op je website uniek is. Daar zijn geen ellenlange artikelen voor nodig. Wel is het zaak dat belangrijke woorden meerdere keren terugkomen in de tekst en/of vetgedrukt zijn.

Laadtijd website

Niks vervelenders dan trage websites. Zoekmachines zoals Google nemen de laadsnelheid van websites al een aantal jaar mee in de ‘hoogte’ van de notatie in de zoekranglijst. Een website promoten doe je niet alleen met reclame, maar ook met het product. Een website die snel laadt nodigt eerder uit om nog eens te bezoeken.

Sitestructuur

De sitestructuur is erg belangrijk. Niet alleen de indeling, ook onder de motorkap. Een handige tool als Google Webmastertools kan je helpen bij het programmeren en optimaliseren van je website.

Uitbesteden

Uiteraard kan je de promotie van je website ook uitbesteden. Je kan het werk dan overlaten aan professionals en dat kan je erg veel tijd schelen.

Wil je meer weten over het uitbesteden van je internetmarketing? Download dan gratis onze whitepaper over Internet Marketing!

Tips om je website te promoten

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken